Overijsselse Golfkampioenschappen zondag 6 oktober 2024

Een topprestatie van ons 15-jarig Sybrooklid Jip Kockmann. Jip won met een rondje par! en werd individueel Overijssels Kampioen bij de heren. Een geweldig knappe ronde, gespeeld door onze clubkampioen en NGF selectiespeler.
Wij waren, en zijn natuurlijk, supertrots op Jip en hoopten daarmee ook overall kampioen te worden. Dat werd echter Zwolle op hun eigen baan. Sybrook werd 2e, ook een mooie prestatie.

Jaarlijks wordt er gestreden om de titel Overijssels kampioen tussen 8 Overijsselse golfclubs. Een teamwinnaar en een individuele winnaar dames en heren. Dit jaar mochten we naar Zwolle waar we gelukkig erg mooi weer (wel harde wind) hadden. Helaas waren er weinig toeschouwers vanuit onze vereniging maar gelukkig wel een aantal enthousiaste bestuursleden.

Via bruto Q-wedstrijden, clubkampioenschappen, maandbeker 1 en Q-wedstrijd golfweek, kun je punten verzamelen om aan deze mooie wedstrijd te mogen deelnemen. 5 heren en 5 dames worden geselecteerd waarbij 4 van elk dmv van de punten wordt geselecteerd en de 5e door middel van een wildcard. Dit jaar waren we sterk vertegenwoordigd bij zowel de heren nl. Jip Kockmann, Bob Huuskes, Tim Nuyts, Mart Bolscher en Thomas Morsman. Bij de dames waren dit Ingeborgh Wermer, Marieke Blanken, Sylvia Scholten van Agteren, Sasja van der Meer en Loes Koop. Er is hard gestreden maar helaas kwamen we een paar punten tekort om ook het teamkampioenschap mee naar huis te nemen.
Maar natuurlijk allemaal superblij en trots op ‘ onze’ Jip!