Dutch Disabled Open deze zomer op Golfclub Almeerderhout

Dutch Disabled Open deze zomer op Golfclub Almeerderhout

Geweldig evenement voor golfers met een beperking

Almere was deze zomer het decor van een internationaal golftoernooi voor golfers met een fysieke beperking. Het Dutch Disabled Open, één van de topwedstrijden op de kalender van de European Disabled Golf Association (EDGA), en is van 5 tot en met 7 juli gespeeld op de prachtige golfbaan van Golfclub Almeerderhout. Dit unieke evenement wordt, georganiseerd door de Handigolf Foundation, die bekend staat om haar toewijding aan golfers met een beperking. En de Hosting van dit meerdaagse toernooi deed GC Almeerderhout. De inzet van vele vrijwilligers was geweldig en maakte het tot een overall top toernooi, waar ondanks de mindere weersomstandigheden goed werd gegolfd.

Het Dutch Disabled Open verwelkomde 80 golfers met een fysieke beperking van over de hele wereld. Het maximum aantal inschrijvingen was daarmee al ruim voor de uiterste inschrijfdatum bereikt. Naast enkele prominenten (3 Europees kampioenen en enkele topspelers in de diverse categoriën van disabled golf) zullen er ook spelers meedoen aan het Dutch Disabled Open, die later dit jaar de strijd aangaan om Cairns Cup. Een prestigieus toernooi voor golfers met een beperking in de Ryder Cup-stijl, dat wordt gehouden in Michigan USA. Samen met Tineke Loogman, de teamcaptain van het Europese team zijn dat o.a. Frans Harmsen en Sybrook golfer Rutger Pranger.

Tevens deed ook Sybrook golfer Joep Kockmann mee aan de DDO’24. Joep speler uit ons eerste heren team, speelde zijn tweede toernooi in de categorie Strokeplay Bruto en kon zich gelijk meten met de absolute top in disabled golf. Twee steady dagen golf leverde Joep een 6e plek op. En ook Sybrooker Eric Rozema golft al enkele jaren mee, samen met Rutger Pranger in de categorie Strokeplay Nett. Rutger behaalde een mooie 2e plaats in een ruim deelnemersveld, na een prima tweede wedstrijddag. Eric moest helaas al na 6-holes op de eerste wedstrijddag uitstappen vanwege schouder-nek klachten. Voor hem zat het toernooi erop. Drie Sybrook golfers, allen met hun eigen fysieke beperking, speelden mee in dit top toernooi.

 

Het bestuur van Golfclub Almeerderhout is bijzonder trots dat het Dutch Disabled Open op hun baan werd gespeeld, zegt voorzitter Richard Haeck. “Dit toernooi biedt een platform voor mensen met een fysieke beperking om hun talenten te tonen op een internationaal podium. Het was een geweldig evenement. Bovendien kunnen we met trots aankondigen dat het Dutch Disabled Open ook volgend jaar in Almere zal worden gehouden.” Voor informatie over de DDO’24 (Dutch Disbabled Open) klik hier.

De EDGA (European Disabled Golf Association) zet zich in om mensen met een beperking in aanraking te laten komen met de golfsport. Actieve promotie van de sport en organisatie van diverse toernooien, evenals advies aan federaties zoals de DP World Tour, zijn essentieel voor de inclusiviteit binnen de golfwereld. Wereldwijd worden ongeveer tachtig toernooien georganiseerd onder de vlag van de EDGA, waarvan het Dutch Disabled Open één van de hoogtepunten is. Deelnemers kunnen tijdens deze toernooi- en punten verdienen voor de wereldranglijst voor golfers met een beperking (WR4GD). Voor informatie over de EDGA klik hier.